maandag 3 maart 2014

Inventarisatie animatiefilms Graciella

Rapunzel 

Producent:      Walt Disney Studios Home Entertainment
Makers/regie:  Byron Howard en Nathan Greno
Releasedatum: 1 december 2010
Inhoud: 
Het verhaal over Prinses Rapunzel, die als baby is gestolen uit het paleis van haar ouders en door een heks genaamd Mother Gothel wordt opgesloten in een verborgen hoge toren, waar ze onmogelijk uit kan ontsnappen. Rapunzel heeft al jaren maar één wens, ze wil graag naar de 'zwevende lichtjes', die elk jaar op haar verjaardag aan de hemel verschijnen. Moeder Gothel verbiedt het haar, omdat volgens haar de buitenwereld alleen maar slecht is. Op een dag komt Flynn Ryder, een vrijbuiter, langs de toren en klimt naar boven om zich te verstoppen voor zijn belagers. Hij heeft zojuist uit het kasteel van de koning en koningin de kroon gestolen. In de toren ontmoet hij Rapunzel, die met hem een deal sluit. Hij brengt haar naar de zwevende lichtjes en daarna weer thuis, en dan krijgt hij de kroon terug. Gewapend met een koekenpan en haar kameleon Pascal gaan ze op pad.

Shrek Forever After 

Producent: Dream Works Animation 
Makers/regie: Mike Mitchell
Releasedatum: 1 juli 2010
Inhoud: 
De film begint met een flashback naar de eerste film, net voordat Shrek prinses Fiona uit haar toren redt. In de flashback is te zien hoe Fiona’s ouders, koning Harold en koningin Lillian, een deal willen sluiten met Repelsteeltje om Fiona’s vloek op te heffen in ruil voor het koningschap over Far Far Away. Net voordat Harold het contract tekent, bereikt het nieuws van Fiona’s redding het koningspaar en blaast hij de deal af.
In het heden is Shrek zijn nieuwe status als beroemdheid inmiddels zat en mist zijn oude leven als oger heel erg. Bij zijn terugkeer in Far Far Away voor de eerste verjaardag van zijn kinderen spreekt Shrek de wens uit om weer een “echte oger” te kunnen zijn. Repelsteeltje hoort dit en krijgt een plan om toch nog de macht in Far Far Away te grijpen. Hij biedt Shrek aan om hem een dag weer te laten leven zoals hij leefde voor hij Fiona leerde kennen, in ruil voor een dag uit Shreks verleden. Shrek gaat akkoord. Er ontstaat zo een nieuwe tijdlijn waarin Shrek en Fiona nooit zijn getrouwd en Shrek nu een alom gevreesd monster is met een prijs op zijn hoofd. 

Ice Age: Continental Drift 

Producent: John C. Donkin en Lori Forte 
Makers/regie: Steve Martino en Mike Thurmeier 
Releasedatum: 30 juni 2012 
Inhoud:
Peaches - de dochter van Manny en Ellie - is al een puber, en gaat om met andere jongensmammoeten. Manny wil dat echter niet. Sid wordt verrast door zijn familie, uiteraard laten zij hem weer achter, behalve zijn knorrige oma: Granny. Nadat een compleet continent op drift is geslagen, raken onze helden gescheiden van de kudde.
Ellie moet de kudde leiden. Ondertussen gebruikt het trio Manny, Diego en Sid (en Granny) een blok ijs als schip. Echter na een storm zien ze een (ijs)schip. Kapitein Gutt neemt hen gevangen. Diego ontmoet Shira, een vrouwelijke sabeltijger. Manfred, Sid, Diego en Granny komen weer vrij. Diego nodigt Shira uit om mee te gaan, uiteraard wil ze dat wel. Manny, Sid, Granny, Shira en Diego komen uiteindelijk weer terug bij Ellie, Peaches en Louis, Peaches' vriend.
Kapitein Gutt wil wraak en bindt Ellie vast. Manny vecht met Gutt op een blok ijs. Uiteindelijk gooit Manfred Gutt met zijn slurf naar een blok ijs, en drijft weg, waarna hij wordt gevangen door sirenes. Terwijl Manny nog op het ijsblok staat zwemt een walvis met Sid en Granny er in voorbij. De kudde gaat naar een eiland, waar een groep klipdassen leeft. Ze hebben Manny, Diego, Sid en Granny meegeholpen met hun plan, want hun thuis is verwoest door de scheur.




x

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.