woensdag 26 maart 2014

Kenmerken van Rio de Janeiro

Landschap
Het landschap van Rio is op een manier nagebootst waarbij de werkelijkheid realistisch gekopieerd is. Wat wel opviel is dat de makers van de film de nadruk hebben gelegd op een tropisch regenwoud in de stad. Zo zie je op de vijfde afbeelding hieronder namelijk dat de vogels vanuit het regenwoud naar de havenkijken. In de werkelijkheid zit er veel meer ruimte tussen haven en regenwoud door het grote stedelijk gebied.
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 Favela's


beschrijft een stedelijk gebied met een lage levensstandaard en waar de bewoners van lage inkomens moeten rondkomen. Vaak wordt de term gebruikt om een typische Braziliaanse krottenwijk  te beschrijven. Hoewel de meeste huizen van steen zijn gebouwd, zijn er ook huizen gebouwd van bijeengesprokkeld hout, (gestolen) verkeersborden en andere materialen
In de film Rio komen de krottenwijken ook aan bod. De vormen van de huizen lijken ook goed op de werkelijkheid.




 
 
 
Christus de verlosser (Cristo Redentor)
Christus de Verlosser is een groot standbeeld van Jezus Christus in de wijk Alto da Boa Vista in de stad Rio de Janeuro. Het beeld is 38 meter hoog en staat op de 710 meter hoge berg Corcovado uitkijkend over de stad Rio de Janeiro.
In de Film Rio wordt er een vliegtocht gemaakt langs het beeld. Er is blije muziek bij te horen en je ziet toeristen rondom het beeld. De makers van de film laten zien dat het beeld een echte trekpleisters is voor  toeristen. Dit is in de werkelijkheid ook zo.

 

 



 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.